5 tips voor een zakelijke blog

Het fenomeen is niet meer weg te denken; bloggen. Ook in het zakelijke leven zijn er steeds meer bedrijven die zich er aan wagen. Het is een makkelijke manier om als bedrijf je kennis te delen met je volgers, relaties en potentiële klanten. Toch vragen met name ondernemers zich vaak af wat het nut is van bloggen. Het kost immers veel tijd, maar levert het wel iets op?

Ja, het kost tijd. (Dat zou ook mijn tijd kunnen zijn, mocht je willen dat ik voor jouw onderneming het bloggen uit handen neem). Op de lange termijn levert het bloggen absoluut positieve resultaten op! Vooral als jouw blogs leuk zijn om te lezen. Hoe je die schrijft? Met deze vijf tips help ik je op weg.

Waarom bloggen?
*  Expertise tonen. Met het actief delen van kennis is een goede manier om te laten zien wat je voor anderen kunt betekenen. Deel je blogs op sociale media voor een nog groter bereik.
*  Vindbaarheid op Google vergroten. Vooral door het schrijven van SEO-blogs, waarbij relevante zoektermen in het verhaal zijn verwerkt.
* Actief werken aan je zoekresultaten.
*  Meer bezoekers naar je website krijgen, want hiermee wordt de kans vergroot dat ze ook gebruik willen maken van jou diensten.

5 tips voor het schrijven van een goede blog
Waarom een blog een goed idee kan zijn, is nu duidelijk. Maar hoe schrijf je goede blogs?

1. Bedenk een onderwerp wat dichtbij je ligt en ook interessant is voor anderen
Blog met passie en focus. Kies voor een onderwerp waarover je het erg leuk vindt om te schrijven. Doe je dat niet, dan straalt de blog dat ook uit. Heb goed voor ogen wat je de lezers wilt vertellen. Door daar op te focussen, wordt een blog interessant om te lezen. Je kunt ook een onderwerpenlijst aanmaken, zodat je altijd wat ideetjes achter de hand hebt.

2. Een titel moet prikkelen
Het moeilijkste, maar misschien ook het belangrijkste van de blog. De titel bepaalt of het gelezen wordt of niet. Een blog kan nog zo goed zijn, zonder een pakkende titel gaat niemand verder lezen. Op internet is veel inspiratie te vinden. Google maar eens op jouw onderwerp.

3. Geef je blogs een stukje persoonlijkheid
Een zakelijke blog wordt anders gebruikt dan een persoonlijke blog. In een zakelijke blog leg je niet je hele ziel en zaligheid bloot. Geef je blog wel een dosis persoonlijkheid. Een manier waarop dit zou kunnen is door een kijkje achter de schermen. Ook een interview met een (tevreden) klant geeft een blog een persoonlijke touch.  

4. Voeg beeld toe
Een blog kan aantrekkelijker worden gemaakt door het toevoegen van foto’s of filmpjes. Vooral met oog op sociale media, kan een blog eigenlijk niet meer zonder visuele content. Een blog met veel tekst kan afgewisseld worden met blogs die bestaan uit infographics of video’s.

5. Blog regelmatig
Wat de beste frequentie is om te bloggen is voor iedereen verschillend. Doe vooral waar je je zelf prettig bij voelt. Denk wel aan het regelmatig bloggen van SEO-blogs. Zo blijft je blog actueel in de zoekgeschiedenis en hebben de lezers een reden om terug te keren naar je blog.

Wil je een blog voor jouw bedrijf, maar geen inspiratie of tijd? Ik kan je helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You May Also Like